Crug

 

FGDB

Film informativ și tipărituri

FGDB este o entitate pe cât de importantă pentru sistemul bancar românesc, pe atât de vag cunoscută. Am început să lucrăm pentru acest brand în momentul în care se dorea o schimbare a tonului comunicării: Fondul trebuia să devină mai prietenos. Instituția avea deja o identitate, însă instrumentele pe care aceasta le punea la dispoziție nu puteau susține noua voce a brandului. Soluția a fost găsirea unui stil grafic proaspăt, care să se potrivească însă cu regulile din manualul de identitate.

 

Animația pe care am făcut-o prezintă într-un mod accesibil funcțiile îndeplinite de FGDB, punând accentul pe cea mai importantă dintre promisiunile Fondului. Este vorba de faptul că în România, în caz de faliment bancar, pentru banii deponenților există o plasă de siguranță.

 
 
Noul afiș al Fondului conține pe scurt toate informațiile esențiale pe care trebuie să le știe deponenții despre instituția care le protejează depozitele. El este prezent – sau cel puțin așa ar trebui să fie – în filialele tuturor băncilor din România participante la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.
 
 
Întregul mecanism de funcționare al Fondului este explicat sub formă de bandă desenată într-o broșură de 16 pagini format A6 (105 x 148 mm). Informațiile sunt livrate sub forma unui dialog între un potențial deponent și un personaj avizat, care îi lămurește celui dintâi toate nedumeririle pe care acesta le are în legătură cu activitatea FGDB.
 
 
 
 

proiecte similare