Crug

 

Cornel Roșu

Portofoliu online

Bunul nostru prieten și coleg, Cornel, face parte dintre acei fotografi norocoși care au reușit să-și păstreze entuziasmul chiar dacă au trecut mulți ani de când a pus mâna pentru prima dată pe o cameră foto. Deși în ultimul timp manifestă tot mai mult interes pentru portretele profesionale, e gata să acorde atenția cuvenită oricărui gen de lucrare, indiferent dacă e vorba despre o sesiune de fotografie de produs, despre un set de poze de concert într-unul dintre marile cluburi ale Bucureștiului sau despre fotografie de nuntă.

 
 

Propunerea inițială a amicului proaspăt devenit client a fost să construim un site în care să-și prezinte portofoliul. Cu toate acestea, a înțeles rapid că pentru a putea avea o soluție pentru pagina web, trebuia mai întâi să găsim limbajul grafic a ceea ce urma să fie de-acum încolo brandul Cornel Roșu. Am păstrat identitatea vizuală într-o cheie reținută, deoarece pozele sunt în mod indiscutabil elementul principal al brandului și nu ne doream să le facem concurență. Simbolul logoului face trimitere la obiectivul unui aparat foto, pentru tipografie am optat pentru Futura, iar din punct de vedere al cromaticii brandului ne-am rezumat la negru și la gri.

 
 

Cornel e un pragmatic. El vrea ca cei care îi accesează pagina să înțeleagă rapid că a făcut o mulțime de genuri de lucrări și că e în măsură să facă treabă bună. De aceea, site-ul cornelrosu.ro este de fapt un cadru, o ramă virtuală pentru portofoliul amicului nostru.

 
 

O mare parte din potențialii clienți nu au răbdare să ajungă acasă sau la birou, ci intră pe site imediat după ce primesc cartea de vizită. Iată de ce era foarte important ca grafica paginii web să fie adaptată cât mai bine posibil, indiferent de dispozitivul de pe care acesta urma să fie accesat.

 
 

Ușurința navigării a reprezentat o altă prioritate. Meniul conține doar două butoane: cel de întoarcere în pagina inițială și contactul, iar orientarea printre imagini se realizează cu ajutorul unui submeniu care nu conține text, ci doar simboluri. În versiunea pentru calculator vizitatorul se mută de la o imagine la alta apăsând săgețile stânga-dreapta, iar în versiunile pentru tabletă și telefon, navigarea se face cu ajutorul câtorva gesturi.

 
 

proiecte similare